Groene aanslag verwijderen van buiskap

2 minuten leestijd
Groene aanslag verwijderen van buiskap
Gebruik geen groene zeep om groene aanslag te verwijderen, maar volg ons eenvoudige stappenplan.

Groene aanslag verwijderen van een buiskap...hoe doe ik dat nou? Die vraag krijgen we heel vaak bij Ultramar.

U bent de trotse eigenaar van een boot. Wellicht heeft u zelf het bootdoek waar uw buiskap van is gemaakt met veel zorg uitgezocht. Of misschien zat het doek er al op. Hoe dan ook, de staat van de buiskap is erg bepalend voor de uitstraling van de boot.

Groene aanslag op het doek is dan ook iets waar niemand op zit te wachten. Laten we daarom snel bespreken waar u op kunt letten als u groene aanslag van een buiskap wilt verwijderen.

Wat is de groene aanslag?

Met groene aanslag bedoelen we vaak de aanslag die veroorzaakt wordt door mossen en algen. Groene aanslag groeit vaak op plaatsen die schaduwrijk zijn en dus vaak ook langer vochtig blijven. De mossen en algen zijn over het algemeen groen van kleur. Vandaar de term 'groene aanslag'.

Groene aanslag buiskapGroene aanslag buiskap

Tip 1: Verwijder groene aanslag op de buiskap zo snel mogelijk!

Groene aanslag ontstaat dus over het algemeen op plaatsen waar minder zonlicht komt en het doek langer vochtig blijft. Dat is ook de reden dat die groene aanslag vooral ontstaat en groeit in de herfst, winter en het voorjaar. De groene aanslag zal zich in die maanden steeds dieper en vaster hechten aan het doek van uw bootkap. De groene aanslag houdt het vocht langer vast op uw bootkap, waardoor het probleem alleen maar toeneemt. Verwijder groene aanslag daarom zo snel mogelijk.

Tip 2: Geef groene aanslag geen kans. Zorg voor een goede impregneerlaag

Zorg dat uw bootkap altijd een goede bescherming heeft. Door het doek een aantal keren per jaar even te impregneren, zal vervuiling (schimmels, groene aanslag, spinnenpoep, weerplekken, etc) minder kans krijgen zich vast te hechten aan het doek. Als de impregnering altijd in een goede conditie is, heeft u eigenlijk alleen water nodig om het doek schoon te houden.

Tip 3: Gebruik geen groene zeep!

De laatste belangrijke tip: gebruik nooit groene zeep bij het verwijderen van groene aanslag van uw bootkap! Wilt u weten niet waarom niet? Hier heb ik speciaal een apart artikel over geschreven. Bootkap reinigen met groene zeep? Niet Doen!

Dit is de beste manier om groene aanslag blijvend te verwijderen.

Natuurlijk kunt u de groene aanslag steeds weer van uw bootkap verwijderen. Met de juiste producten is dat prima te doen. Maar is het niet beter voor uw tijd, het milieu en uw portemonnee als u die groene aanslag gewoon geen kans geeft te hechten aan het doek? Hoe u dat doet leest u in ons stappenplan. Met dit 3-stappenplan reinigen wij jaarlijks meer dan 2.000 bootkappen!

Bootkap: voor en na reinigingBootkap: voor en na reiniging