Zonnescherm schoonmaken - Beste Tips & Advies

6 minuti di lettura
Zonnescherm schoonmaken - Beste Tips & Advies
Door uw zonnescherm regelmatig schoon te maken, verlengt u de levensduur. In dit artikel vertel ik u alles over het reinigen van zonwering.

Een zonwering grondig schoonmaken is echt zo'n karwei om uit te stellen. Een gereinigd zonnescherm is echter een genot om naar te kijken. Profiteer van handige tips en adviezen. Stap voor stap leest u alles over zonneschermdoek reinigen. Door regelmatig het doek schoon te maken, verlengt u de levensduur. Bovendien geniet u van een prachtige zonnewering. Laat de zomer maar weer komen.

Verleng de levensduur van uw zonwering

Zonnescherm schoonmaken

Het is de hoogste tijd voor zonwering reinigen. Is dat ook bij u het geval? Dan bent u zeker niet de enige. Zonneschermen grondig en regelmatig reinigen is voor de meeste mensen geen hobby. Hoe pakt u dit aan? Gebruik een handig stappenplan. U weet dan precies wat u nodig heeft. Bovendien leest u stap voor stap wat u moet doen. De zonwering schoonmaken is voortaan een easy klus. Lees de handige tips.

Lees onze onmisbare tips

Zonnescherm schoonmaken tips

Hieronder leest u een aantal onmisbare tips voor zonneschermdoek schoonmaken. Een belangrijke vraag: wanneer maakt u het zonnescherm schoon?

Wanneer zonnescherm schoon maken

Op zich kan zonneschermen schoonmaken vrijwel altijd. Toch is het voorjaar de beste tijd. De winter doet echt een aanslag op het doek. Denk aan regen en wind. Daarvoor had u de zomer. Ook dan komt er veel vuil op uw zonnescherm. Daarom is de lente ideaal als u het doek wilt reinigen. Welke dag kiest u uit?

 • Bewolkte dag
 • Geen regen
 • In de ochtend of de middag
 • Niet in het felle zonlicht

Soort doek

Kan het doek los? Dan heeft u een groot voordeel. U hoeft zich dan niet in duizend bochten te wringen. Wellicht kan het doek niet los? Ook dan is het stappenplan ideaal. U dient het scherm altijd volledig uit te klappen.

Professionele zonneschermreiniger

Waarmee gaat u uw zonnescherm reinigen? Dat is geen onbelangrijke vraag. Voor de aanschaf van uw scherm tastte u diep in uw buidel. Verniel het doek niet door agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Hoe hardnekkig de vlekken ook zijn, gebruik die producten niet. Kies voor een professionele zonnescherm reiniger. Maar hoe zit het dan met hardnekkige vlekken zoals groene aanslag? Verdwijnen die daarmee wel? Is soda niet beter?

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen

Groene aanslag zonnescherm

U zoekt naar informatie over zonnescherm schoonmaken groene aanslag? U bent helemaal klaar met die groene aanslag? Wat ziet het er lelijk uit. Wilt u de beste oplossing? Impregneer dan het doek. Zo voorkomt u nieuwe aanslag. Ziet u toch opnieuw groene aanslag? Na een impregneerbehandeling is lauw water voldoende om het weer te verwijderen. Een zonwering reiniger heeft u dan niet eens nodig. Enkele tips wat betreft groene aanslag:

 • Goede bescherming laat vuil minder goed hechten
 • Vuil houdt meteen meer vocht vast
 • Donkere plekken ideaal voor groene aanslag
 • Groene aanslag houdt extra vocht vast
 • Van het een komt het ander, dus op tijd ingrijpen is noodzakelijk
 • Impregneren beschermt uitstekend tegen groene aanslag

Impregneren beschermt tegen groene aanslag

Schimmel zonwering

Hoe lelijk is schimmel op uw zonwering. Kom je bij een ander op bezoek, dan valt schimmel vaak meteen op. Alle reden dus om dit grondig te verwijderen. Voorkomen is en blijft de beste remedie. Dit doet u door goed te impregneren. Rol het doek ook never en nooit nat op. Dat is vragen om schimmel. Na een impregneerbehandeling is de kans op schimmel nihil. Krijgt u er toch weer last van? U verwijdert het eenvoudig met lauw water en een borstel of doek.

Hoe zonneschermdoek schoonmaken

Bij zonneluifel schoonmaken zijn altijd een aantal stappen te onderscheiden. Nogmaals raden we u aan om het handige en complete stappenplan aan te vragen. Dit is gratis. En u ontvangt het als u een e-mail stuurt. Hoe reinigt u uw zonneschermdoek?

Hoe maak jet het doek schoon?

1. Het doek uitrollen

Probeer echt geen enkel plekje te vergeten. Het is van belang dat u elk hoekje meeneemt. Reinig de boven- en de onderkant.

2. Doek schoonmaken

Wellicht zijn er ook stangen, frames of markiezen. Die maakt u schoon met een beetje lauwwarm water. Voeg er eventueel een klein beetje sop bij. Neem een zachte borstel of een doek. De meeste vlekken verwijdert u zo. Voor het doek kunt u in eerste instantie ook alleen water gebruiken. Zeker wanneer uw doek geïmpregneerd is, zult u vrijwel al het vuil weg krijgen.

3. Opdrogen

Het is belangrijk om het doek eerst volledig op te laten drogen. Draai het doek of het zonnescherm pas daarna weer omhoog.

Waterdicht zonnescherm

U wilt graag uw zonnescherm waterdicht maken? Dan is het nodig om hem te impregneren. Dit biedt u veel voordelen.

 • Waterdichte zonwering gaat veel langer mee
 • Vuil, aanslag en schimmel hechten zich minder makkelijk aan het doek
 • Impregneert u niet, dan tast schimmel op den duur het zonnedoek aan

Doek zonnescherm schoonmaken en impregneren

Hoe werkt impregneren?

Hoe werkt het impregneren van zonneschermen?

 • Altijd eerst het scherm reinigen
 • Goed laten drogen
 • Impregneermiddel aanbrengen op een gelijkmatige wijze
 • Behandel ook de binnenkant van het doek
 • Goed laten drogen
 • Eventueel de behandeling herhalen

Stappenplan bij zonnescherm doek schoonmaken

U heeft interesse in het handige stappenplan? Dit helpt u uitstekend bij het reinigen van de zonwering. Voortaan hoeft u er niet meer tegenop te zien. U pakt het gratis stappenplan er bij en de rest spreekt voor zich.

Zonnescherm schoonmaken met soda

Maakt uw buurvrouw ook altijd alles schoon met soda? In de badkamer is dat misschien geen enkel probleem. Gebruik echter geen soda voor uw zonnedoeken. Het lijkt misschien zo'n handig product, maar ik raad het u ten zeerste af. Groene zeep en soda laten namelijk een vettig laagje achter op uw doek. Schimmels en algen vinden dat geen enkel probleem. Zij hechten daar uitstekend op. Uiteraard is dat niet wat u wilt.

Nooit zonnescherm schoonmaken groene zeep

Steeds zijn er weer mensen die hun zonneschermen reinigen met groene zeep. Dat is ontzettend jammer. Van uw tijd en ook van uw doek. U zult namelijk snel opnieuw moeten schoonmaken. Algen en schimmels hechten zich aan het vettige laagje dat achterblijft door deze zeep. Groene zeep is een prima product, maar niet geschikt voor het cleanen van zonneschermen.

Onderhoud zonnescherm

Is er hoognodig onderhoud nodig? Wat is er te zien op het scherm? Een lang niet onderhouden scherm veroorzaakt vaak:

 • Stof en zand, na lange verwaarlozing ook al iets of veel aangehecht aan het doek
 • Vette aanslag als gevolg van roet en uitlaatgassen
 • Algen, mossen en lekstrepen
 • Vogelpoep
 • Schimmels

Denkt u dat er geen redden meer aan is? Gebruik ons handige stappenplan. Ook hardnekkige vlekken zijn te verwijderen.

Ook hardnekkige vlekken zijn te verwijderen

Impregneermiddel zonnescherm

Is uw doek helemaal schoon, gebruik dan een professioneel impregneermiddel. Dan kunt u nog jaren vooruit met uw zonwering. Is er vuil aanwezig? Gebruik alleen een beetje water en u haalt de viezigheid zo weg.

Zonnescherm laten reinigen

Voor uw idee krijgt u het doek nooit meer schoon? Uiteraard kunt u het dan ook wegbrengen en professioneel laten reinigen. Het scherm krijgt dan een grondige behandeling.

Zonnescherm schoonmaken kosten

Als u wilt weten wat de kosten zijn, vraag dan een offerte aan. In ieder geval zal het u minder kosten dan wanneer u een nieuwe zonwering moet bestellen.