Bank schoonmaken? - Beste Tips & Advies

6 minuten leestijd
Bank schoonmaken? - Beste Tips & Advies
Nieuw bankstel? Lees deze tips over het verwijderen en voorkomen van vuil en vlekken!

U twijfelt? De bank vervangen of hem toch nog een paar jaar gebruiken? Wellicht zijn de kinderen over een paar jaar de deur uit en dan blijft de nieuwe bank langer mooi. Maar ja, die vlekken die er nu in zitten dan? Goed nieuws voor u, want met onze producten zijn de meeste vlekken te verwijderen. Net een nieuwe bank gekocht? Hoe beschermt u deze tegen vuil en vlekken? Maak gebruik van onderstaande praktische tips.

Bescherm tegen vuil en vlekken. Lees onze tips!

Bank impregneren

Prachtig die nieuwe bank! De hele kamer heeft meteen een totaal andere uitstraling. Hoe houdt u dit bankstel echter zo mooi? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een vlek is zo gemaakt. U drinkt een heerlijk glas wijn, u verzit even en ja hoor, een wijnvlek op de splinternieuwe stoffen bank. Impregneer de bank en vlekken en vuil zijn eenvoudig te verwijderen.

Handige bank beschermer

U gebruikt de bank meer ontspannen wanneer deze goed beschermd is. Koopt u een nieuwe bank, dan krijgt u al snel de vraag: wilt u een impregneerbehandeling? Helaas heeft u dan meteen een duur bankstel. Zelf impregneren is een uitstekend alternatief. Kies dan wel voor een goed impregneermiddel. Ook is het van belang om de juiste stappen te volgen. Moeilijk is dit niet.

Stoffen bank impregneren

Of u nu een stoffen of een leren bank heeft, met ons impregneermiddel zorgt u voor een goede bescherming. Met Outdoor Gear Protector zijn vlekken geen enkel probleem. Uw meubel is blijvend beschermd. Met een outdoor beschermmiddel? Dit had u niet verwacht? Ja, voor uw motorkleding en uw tent, maar voor uw prachtige nieuwe bank? Ik verzeker u dat dit werkt. Het middel beschermt tegen vuil en vocht. Het feit dat outdoor producten, zoals een vervuild tentdoek, perfect beschermd zijn met dit middel zegt genoeg. Uiteraard kan het dan ook de vlekken op uw bank aan!

Impregneer zelf!

Zelf behandelen

Het is niet nodig om een dure behandeling bij de meubelzaak te nemen. Impregneren doet u zelf. Bestel vandaag nog via onze online shop. Nog benieuwd naar de echte voordelen?

 • Bank gaat langer mee
 • Bank blijft veel langer mooi
 • Zelf doen is stukken goedkoper
 • Eenvoudig uit te voeren
 • Bank is snel weer te gebruiken
 • Gegarandeerd resultaat

Is het echt nodig?

Is het toch niet een beetje overdreven? De kinderen zijn de deur uit. Onze kleinkinderen zijn netjes. Zelf knoei ik eigenlijk nooit. U aarzelt nog? Toch is het beschermen van uw bankstel een aanrader. Hoe u het ook wendt of keert, de bank wordt intensief gebruikt. Nu impregneren voorkomt spijt later.

Hoe werkt het?

Wat is het nut van impregneren? Krijgt u dan geen vlekken meer? Impregneren betekent het aanbrengen van een beschermende laag. Dit voorkomt vlekken en vuil. U gebruikt een speciale vloeistof. Deze voorkomt hechting van vuil aan de vezels van het gebruikte materiaal. Het vuil komt dus niet binnen in deze vezels. Eigenlijk blijft het er bovenop liggen. Zo is het gemakkelijker te verwijderen. De vergelijking met een regenjack verduidelijkt altijd veel. De regendruppels blijven op de regenkleding en dringen er niet doorheen.

Hoe werkt impregneren?

Stoffen bank schoonmaken

Zijn alle vlekken te verwijderen? Dat zou mooi zijn! De meest voorkomende vlekken zijn zeker te verwijderen. Helaas is niet voor 100% alles te verwijderen. Zelfs niet na het aanbrengen van een beschermende laag. De kans is echter klein dat u zo'n hele speciale vlek op uw bankstel krijgt. Welk vuil is zeker wel te verwijderen?

 • Thee
 • Koffie
 • Wijn
 • Ijs
 • Limonade
 • Chocola
 • Bier

Problemen met stoffen bankstel

Een stoffen bank heeft veel voordelen. Deze bankstellen zitten heerlijk. Ze zorgen daarnaast voor een huiselijke sfeer. Toch ontstaan er na verloop van tijd vaak een aantal problemen. De kussens verzakken. Er ontstaat pilling. De kleur is minder helder. Er zijn praktische oplossingen om deze problemen te voorkomen. Of in ieder geval een poos uit te stellen.

 • Kussens elke week even opschudden
 • Verwissel eens van zitplaats
 • Pluizenkam helpt tegen pillen
 • Bank elke week zuigen
 • Bankstel niet in direct zonlicht plaatsen
 • Een keer per jaar goed impregneermiddel gebruiken

Oude vlekken uit stoffen bank verwijderen

U houdt het toch nog even bij uw ouden bankstel? Maar dan wel eerst een opknapbeurtje? U kiest voor impregneren, maar hoe zit het dan met de oude vlekken? Er zijn een aantal huis,-tuin,- en keukentips in omloop:

 • Schoonmaakazijn
 • Lauw water en soda
 • In het geval van inkt melk gebruiken
 • Onverdunde shampoo gebruiken

Hopelijk verwijdert u op een van deze manieren het oude vuil. Zelf zou ik kiezen voor een textiel shampoo van goede kwaliteit. Ander reinigingsmiddel zou achter kunnen blijven in de stof van uw bank. Dat is niet handig wanneer u gaat impregneren.

Leren bank schoonmaken

U wilt het leer reinigen? Meestal is dat niet al te moeilijk. Vaak wel noodzakelijk. Een leren bankstel blijft lang mooi. Toch gaat de kwaliteit en de uitstraling na verloop van tijd achteruit. Denk bijvoorbeeld aan het afgeven van spijkerkleding. Of aan huidvet van huisdieren. Welke stappen volgt u bij een reinigingsbeurt?

1. Welk leersoort heeft uw bankstel?

Er zijn verschillende leersoorten. Houd hier rekening mee tijdens het reinigen. Afgedekt leder is makkelijk in onderhoud. Heeft u open leder? Dit is extra kostbaar. Open leder kunt u het beste impregneren. Zo verlengt u de levensduur van het leder aanzienlijk. Hetzelfde geldt voor geschuurd leder.

2. Vuil en stof weghalen

Neem de stofzuiger en verwijder al het stof en vuil. Uw stofzuiger heeft waarschijnlijk een speciaal opzetstuk. Zo reinigt u ook tussen de kussens.

3. Leer schoonmaken

Is al het stof en vuil verwijderd? Reinig dan nu met een geschikt onderhoudsmiddel. Test eerst op een minder zichtbare plaats. Dan weet u zeker dat het leer goed reageert op het product.

4. Het leer beschermen

Uw bank ziet er weer uit als nieuw. Dan is het nu tijd voor verzorgen en beschermen. De komende tijd blijft de kleur van het leer mooi en het leer voelt soepel aan. Ook hoeft u niet bang te zijn voor nieuwe vlekken. Deze zijn dankzij de impregneerlaag veel makkelijker te verwijderen. Uw bank schoonmaken gaat voortaan sneller en beter.

Tips bankstel reinigen

U heeft er zin in? U gaat uw bankstel schoonmaken? Daarna kiest u voor een impregneerbehandeling? Daar krijgt u vast geen spijt van. Zelf bankstel reinigen is prima mogelijk. De aanschaf van een nieuw meubel kunt u zo jarenlang uitstellen. Een aantal handige tips voor u:

 • Let goed op het materiaal
 • Stoffen bank reinigen is ook mogelijk
 • Altijd beginnen op onopvallend plekje
 • Gebruik bij bekleding reinigen een witte doek
 • Biotex kan bij elk materiaal
 • Muffe geuren zijn te verwijderen met schoonmaakazijn
 • Melk is een oplossing als u inktstrepen in de bank heeft
 • Vetvlekken zijn te verwijderen met afwasmiddel
 • Rode wijnvlek? Giet er meteen witte wijn over. Ook zout is mogelijk om stof bank te reinigen

Stoffen stoel reinigen

Wordt het een nieuwe bekleding of stof bank reinigen? Voor een stoel geldt uiteraard hetzelfde als voor een bank. Misschien bent u gehecht aan de stof. Is de stoel een krijgertje van een dierbaar persoon? De stof reinigen met een goed product is dan een uitstekende keus. Zorg daarna meteen voor een goede beschermlaag. Het impregneermiddel bestelt u eenvoudig in onze shop.

Bestel Outdoor Gear Protector voor 22:00 uur. Dan heeft u het morgen in huis!

Bankstel reinigen kosten

U wilt de bank laten reinigen? Vlekken verwijderen bank lijkt u toch te ingewikkeld? Meestal kan dit bij de meubelzaak waar u de bank kocht. Een gangbare prijs is ongeveer een tientje per zitvlak. De keus is aan u, maar u kunt met een goede bank reiniger deze klus ook zelf uitvoeren. Ook stoelen reinigen is zeker mogelijk. Raadpleeg de juiste tips. Kies voor een impregneerbehandeling en u heeft de komende jaren gegarandeerd weer plezier van uw meubels.