Hoe kan ik een polyester tent waterdicht maken? Ultramar stappenplan

Hoe kan ik een polyester tent waterdicht maken? Ultramar stappenplan
Heeft u een polyester tent en lekt het tentdoek? U kunt uw tent waterdicht maken door te impregneren met de Sprayhood & Tent Protector

Heeft u een polyester tent en lekt er water door de naden of het tentdoek? U kunt de naden en het tentdoek waterdicht maken door te impregneren met de Sprayhood & Tent Protector van Ultramar.

Met dit stappenplan maakt u uw tent snel weer waterdicht en geeft u het tentdoek een extra bescherming tegen schimmel, groene aanslag en vuil.

Stappenplan voor het impregneren van polyester tentdoek

 • Stap 1. Zorg dat het tentdoek schoon en droog is en zet uw tent op.
 • Stap 2. Spuit het droge tentdoek royaal in met de impregneerspray. Zorg dat u het impregneermiddel gelijkmatig verdeelt met bijvoorbeeld een plantenspuit, kwast of borstel.
 • Stap 3. Spuit ook de binnenkant van het tentdoek in met het impregneermiddel. Door de binnenkant te impregneren kunnen schimmels en zich minder goed hechten aan het doek.
 • Stap 4. Heeft u een voortent of een tent met ramen? Verwijder het impregneermiddel dan direct van de ramen met een vochtige doek.
 • Stap 5. Laat het tentdoek goed drogen. 

Waarom het belangrijk is om uw polyester tent te impregneren

Als u kampeert, wordt uw tent dag en nacht blootgesteld aan invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, wind en regen. Dat is niet erg, want daar is het tentdoek voor gemaakt. Het polyester tentdoek zelf is niet zo kwetsbaar. Maar dit alles heeft wel invloed op de coating van het doek. Wanneer de coating wordt aangetast, kunnen schimmels, algen en viezigheid zich makkelijker hechten aan het tentdoek.

Als uw polyester tentdoek lekt, is een aangetaste coating vaak de boosdoener. Daarom moet u uw tent regelmatig impregneren.

De Sprayhood & Tent Protector en polyester

Ons sterke impregneermiddel is geschikt voor alle soorten polyester doeken, bijvoorbeeld op de boot, in de tuin of op de camping. Door polyester doeken te impregneren, maakt u het doek waterdicht en beschermt u het doek tegen vuil, schimmels en algen. Naast de tent, kunt u de volgende polyester doeken behandelen met de Sprayhood & Tent Protector:

 • tuinkussens
 • zonnescherm
 • windscherm
 • partytent
 • rugzak
 • hangmat
 • fietstassen

Nieuwe polyester partytent impregneren

Zelfs als u een nieuwe tent koopt, is waterdichtheid niet gegarandeerd. Dit komt vaak voor bij goedkope partytenten. Het polyester tentdoek is heel open geweven en daardoor is het doek poreus. Daarnaast komt het vaak voor dat er water via de stiknaden lekt, omdat er verkeerd garen is gebruikt. In beide gevallen kunt u het probleem eenvoudig oplossen door het doek en de naden goed in te sprayen met impregneermiddel. Het impregneermiddel zorgt ervoor dat kleine gaatjes worden opgevuld. Zo maakt u de partytent waterdicht.

Houd hier rekening mee bij het impregneren van polyester

Benieuwd waarom u de tent moet opzetten voordat u begint met impregneren? Als u de tent heeft opgezet, staat er spanning op het tentdoek. Hierdoor worden minuscule gaatjes iets opengetrokken. Door het tentdoek in te spuiten als het licht op spanning staat, worden al die gaatjes opgevuld met impregneermiddel. Dat resulteert in optimale waterdichtheid. Vergeet ook niet moeilijk bereikbare hoeken en naden mee te nemen.

Omdat polyester tenten niet ademen, kan er ’s nachts aan de binnenkant van de tent condens ontstaan. Ziet u druppels aan de binnenkant van de tent? Dat betekent niet direct dat de tent lek is. Het kan best condens zijn. Controleer goed of uw polyester tent echt lekt, bijvoorbeeld door te kijken of er water via de stiknaden of het tentdoek loopt.