Hoe kan ik schimmel aan de binnenkant van mijn bootkap verwijderen?

1 minuut leestijd
Hoe kan ik schimmel aan de binnenkant van mijn bootkap verwijderen?

Gebruiksaanwijzing

Heeft u schimmel aan de binnenkant van uw bootkap? Witte schimmel of juist de bekende "weervlekken"? Dat is prima zelf te verwijderen. Volg de stappen uit deze gebruiksaanwijzing. We vertellen u gelijk welke producten u nodig heeft.

Waarom schimmel verwijderen zo belangrijk is voor uw bootkap?

Uw bootkap heeft een speciale coating aan de binnenkant van het doek. Juist die coating zorgt voor de waterdichtheid van het bootdoek. Schimmel kan die coating "opvreten". Er ontstaan dan kleine gaatjes. Gevolg...de bootkap lekt en is lastig waterdicht te maken.

Wacht dus niet te lang!

Ziet u schimmel tegen het dak van uw bootkap ontstaan? Wacht dan niet te lang. Maak uw bootkap zo snel mogelijk schoon en nog belangrijker...bescherm het doek met een sterk impregneermiddel.

De beste manier om schimmel te verwijderen, is door te zorgen dat schimmel niet hecht aan het doek.

Schimmel hecht gemakkelijk aan een vuile vochtige bootkap. De beste manier om schimmel blijvend te verwijderen, is door te zorgen dat het doek snel droogt en langer schoon blijft.

Dat doet u dus niet door uw bootkap elk jaar weer te reinigen met allerlei reinigingsmiddelen, maar juist door het doek op tijd te beschermen!

Beschermt u uw bootkap met een sterk impregneermiddel en komt er dan toch schimmel op het doek? Dan kunt u dat met water en een zachte borstel verwijderen.

Zorg dus dat uw dure bootkap altijd de perfecte bescherming heeft. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw kostbare tijd en portemonnee.

Bootkap extra beschermen met Sprayhood & Tent Protector:

  1. Zorg dat uw bootkap goed schoon en droog is. Gebruiksaanwijzing Bootkap Reinigen.
  2. Spuit Sprayhood & Tent Protector in ruime mate en gelijkmatig op het droge doek. Gebruik de Ultramar Premium Spray.
  3. Direct daarna smeert u het uit met de Ultramar borstel. Zo impregneert u echt door en door, veel gelijkmatiger en het werkt ook zuiniger.
  4. Laat de bootkap goed drogen. Eventueel de behandeling herhalen.
  5. Zit er toch impregneermiddel op het dek? Geen probleem! Gewoon afnemen met een beetje wasbenzine of met de Plastic Window Cleaner.