Jas waterdicht maken? Maak elke jas waterdicht!

2 minuten leestijd
Jas waterdicht maken? Maak elke jas waterdicht!
Ons Nederlandse klimaat kenmerkt zich door grote hoeveelheden regen. Het meeste daarvan valt in de herfst en winter, maar tegenwoordig net zo goed in de lente en de zomer. En jij moet daar dagelijks doorheen. Een waterdichte jas is dan wel het minste om je nog enigszins comfortabel te blijven voelen.

Gelukkig voor jou is een jas waterdicht maken tegenwoordig een fluitje van een cent. Zeker met onze Outdoor Gear Protector. En het fijne is dat je dit impregneermiddel voor élke jas die je hebt, kunt gebruiken. Er komt geen druppel meer door na de behandeling.

Waterdicht maken jassen kan in alle soorten en maten.

  • Regenjas
  • Gore tex jas
  • Softshell jas
  • Polyester jas
  • Motor jas
  • Dons jas
  • Wollenj as
  • Ski jas
  • Katoenen jas

Jas impregneren, ademend vermogen

Het werkt trouwens ook prima op een rugtas en op schoenen. Wat ook fijn is, is dat met deze Protector het ademend vermogen van je jas gewoon intact blijft. Je hebt na behandeling dus een waterdichte en nog steeds ademende jas. Zelfs onder extreme omstandigheden blijf jij lekker droog!

Waarom impregneren

Lekker warm

Als je jas niet waterdicht (meer) is, kun je het snel koud krijgen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een jas trek je immers aan om warm en droog te blijven. Door je jas te impregneren komt er geen water meer doorheen én krijgt vuil de kans niet meer om zich aan je jas te hechten. Kocht je een waterdichte jas, maar komt er na verloop van tijd toch regen doorheen? Dan is het tijd om je jas opnieuw waterdicht te maken met de Outdoor Gear Protector. Zelfs goed geïmpregneerde kleding voelt na een tijdje vaak klam aan. Door de kleding opnieuw te behandelen, voelt deze weer comfortabel aan en kan het nog jaren mee.

Ademende jas

Er wordt vaak gedacht dat een waterdichte laag de jas volledig afsluit. Niets is minder waar. In de waterdichte laag zitten kleine gaatjes. Die zijn nodig om transpiratievocht te laten ontsnappen. Als dit niet kan, gaat je jas van binnen klam aanvoelen. De gaatjes zitten dan vaak verstopt door vuil. In dat geval kun je je jas wassen en daarna impregneren. Een goede waterdichte laag laat geen regen je jas in, maar wel het transpiratievocht eruit.

Waterdicht maken jas, iedereen kan het

Het waterdicht maken met Outdoor Gear Protector is zoals gezegd, een fluitje van een cent. Zorg ervoor dat de te behandelen jas schoon en droog is en hang deze in een goed geventileerde ruimte of buiten op. Vervolgens spray je met de handige flacon het impregneermiddel in iets overlappende banen op je hele jas. Daarna moet deze 24 uur drogen.

Blijf je droog bij de volgende bui?

Wacht niet op de volgende hoosbui of miezerende motregen en alles daar tussenin. Voorkom een drijfnatte en koude jas en bestel nú onze Outdoor Gear Protector zodat je over enkele dagen weer lekker warm en droog de regen kan trotseren in een perfect waterdichte jas die ook nog eens langer mee gaat! En ja, het werkt óók als het extreem hard regent.