Kan ik mijn tent in de wasmachine reinigen?

1 minuut leestijd
Kan ik mijn tent in de wasmachine reinigen?

Daar kunnen we heel kort over zijn: u kunt uw tent niet wassen in de wasmachine. Sterker nog, de kans is erg groot dat uw tent een wasbeurt in de wasmachine niet overleeft. Dat zit zo:

  • Bijna alle tenten hebben een speciale coating. Door het schuren en draaien in de machine is de kans op beschadiging van die coating erg groot.
  • Ritsen, sluitingen en andere harde delen van de tent slaan tijdens het wassen tegen het tentdoek. Dat kan leiden tot beschadiging van de coating en het tentdoek zelf.
  • De raamfolie op de raamvensters is erg kwetsbaar en wordt snel beschadigd tijdens het wassen.

Als u uw tent in de wasmachine wast, is de kans op (blijvende) schade groot. Daarom is het beter om uw tent niet te wassen in de wasmachine.

Is uw tent vies of wilt u uw tent schoonmaken?

Het is van belang om uw tent goed te onderhouden en preventief te behandelen. U moet in de eerste plaats voorkomen dat vuil kan hechten aan het doek. Dat doet u door het tentdoek te impregneren. Reinig de tent ieder jaar met water en eventueel met een speciale tentreiniger. Ook na iedere reinigingsbeurt moet de tent opnieuw worden geïmpregneerd. Zo voorkomt u een vies tentdoek.

De kans op schade is groot in de wasmachine

Wilt u meer informatie over het reinigen van uw tent?

Ultramar is van origine een tentwasserij. We hebben duizenden tentdoeken gewassen en weer brandschoon gekregen. In meer dan 20 jaar hebben we alle mogelijke vlekken gezien. We helpen u als kampeerliefhebber graag om uw tentdoek weer schoon te krijgen. In dit blog hebben we gedetailleerd uiteengezet hoe u uw tent op de juiste manier onderhoudt en reinigt.