Moet ik een nieuwe bootkap impregneren?

1 minuut leestijd
Moet ik een nieuwe bootkap impregneren?

Jazeker! Het is juist heel goed om een nieuwe bootkap direct extra te beschermen. Waarom eerst wachten tot het doek vuil is. Voorkomen is beter dan genezen!

Voorkomen is beter dan genezen

 

Dit is de reden dat u ook een nieuwe bootkap moet beschermen met een sterk impregneermiddel!

Het doek van uw nieuwe bootkap is beschermd door de fabrikant. Het doek is behandeld met een coating die het doek moet beschermen tegen vuil, schimmels, groene aanslag en alles dat maar op het doek komt.

Jammer genoeg tast UV straling deze coating snel aan. In veel gevallen verdwijnt de bescherming compleet na 1 vaarseizoen. (Dat is de reden dat uw bootkap na 1 seizoen al vuil kan zijn door groene aanslag, regenstrepen, enz)

Zo beschermt u de nieuwe bootkap

  1. Bescherm uw nieuwe bootkap direct met een sterk impregneermiddel. Op deze manier geeft u het doek en de originele coating een extra bescherming
  2. Daarna reinigt u de bootkap iedere maand een keer met handwarm water en de zachte Ultramar borstel. Zo hecht vuil minder snel aan het doek.
  3. Impregneer uw bootkap minimaal 1 keer per jaar met een sterk impregneermiddel. Zo blijft het doek langer schoon.

Bescherm tegen vuill en vlekken. Lees onze tips!

TIP

Mensen geven vaak veel geld uit aan het reinigen van een bootkap. Omdat het vuil zo diep en vast in het doek zit. Soms koopt men een nieuwe bootkap, omdat de oude zo vuil en versleten is. U kunt dat geld beter gebruiken door wat vaker te beschermen.

  • Uw bootkap blijft langer schoon. Dat is leuker om naar te kijken.
  • Uw bootkap blijft langer goed. De coating slijt minder snel.

Geniet van een mooie boot met een schone bootkap. Bestel uw impregneermiddel voor 22:00 uur en wij verzenden vandaag nog.