Help! Er zit schimmel op mijn tentdoek!

1 minuut leestijd
Help! Er zit schimmel op mijn tentdoek!
Schimmel op uw tentdoek? Ik vertel u graag hoe u uw tent reinigt en nieuwe schimmelvorming voorkomt.

Schimmel op uw tent ziet er vies uit. Maar dat niet alleen, het is ook slecht voor uw gezondheid. Ook voor uw tent is schimmel schadelijk, doordat de beschermende coating wordt aangetast. Het zou zonde zijn als uw gezondheid of tent beschadigd raken door schimmel op uw tentdoek. Daarom vertellen wij u graag hoe u schimmel van uw tentdoek langdurig kunt verwijderen.

Hoe ontstaat schimmel?

Eerst even iets over het ontstaan van schimmel. Want: er zit schimmel op uw tentdoek, maar hoe is dat daar eigenlijk gekomen?

Schimmels groeien vaak in een vochtige donkere omgeving. Meestal groeit schimmel in eerste instantie op het vuil en bacteriën die op het tentdoek aanwezig zijn. Daarom is het belangrijk uw tentdoek goed schoon te houden.

Tegenwoordig mogen tentdoekfabrikanten geen zware metalen en biociden gebruiken om het tentdoek te beschermen tegen schimmels. Daardoor is het tentdoek erg kwetsbaar geworden en is de kans op het ontstaan van schimmels en weervlekken groter dan vroeger.

Vergeet de buizen, tentzak en bakkist niet!

Schimmel op tentdoek? Vergeet de buizen niet te reinigen!Schimmel op tentdoek verspreidt zich erg gemakkelijk bij contact of door de lucht. Daarom raden wij aan ook de buizen, tentzak en bakkist goed schoon te maken zodat er nergens meer schimmel te vinden is. Anders loopt u het risico dat de schimmel zich snel weer verspreidt.

Preventie: impregneren

Tentdoek is erg kwetsbaar. Met name katoen. Het katoen wordt bij wijze van spreken gewoon opgevreten. Dat is wederom een goede reden waarom wij juist adviseren om tentdoek preventief te impregneren en te beschermen. Voorkomen altijd nog beter dan genezen!

Voorkomen: tent regelmatig reinigen

Als de extra impregnering (bescherming) altijd in een goede conditie is, heeft u eigenlijk alleen water nodig om het tentdoek schoon te houden.