Skikleding waterdicht maken? – tips & gebruiksaanwijzing

2 minuten leestijd
Skikleding waterdicht maken? – tips & gebruiksaanwijzing
Voelt uw skikleding klam aan? Tijd voor een behandeling met Ultramar Outdoor Gear Protector.

Skikleding waterdicht maken

Kleding beschermt ons tegen alle verschillende weersinvloeden. Vooral waterdichte kleding heeft een belangrijke functie. Als de kleding niet goed waterdicht is, kunt u het al snel koud krijgen. Terwijl u juist op uw waterdichte kleding moet kunnen vertrouwen. Met onze professionele producten weet u zeker dat u er geen omkijken naar heeft. Een geïmpregneerde laag betekent niet alleen dat er geen water meer doorheen komt, maar ook dat vuil en schimmel geen kans krijgen zich aan de kleding te hechten.

Impregneer tegen water, vuil en schimmel

Skikleding is vaak door de fabrikant al voorzien van een waterafstotende laag. Wilt u uw kleding nog beter beschermen tegen vocht? Dan is het aan te raden uw wintersportkleding extra te behandelen met producten. Zelfs goed geïmpregneerde kleding voelt na een tijdje vaak weer klam aan. Door de kleding opnieuw te behandelen, voelt deze weer comfortabel aan en kan het nog jaren mee.

Hoe werkt het?

Er wordt vaak gedacht dat een waterdichte laag de skikleding volledig afsluit. Niets is minder waar. In de waterdichte laag zitten kleine gaatjes. Dit is nodig zodat transpiratievocht kan ontsnappen. Als dit niet kan, gaat skikleding van binnen klam aanvoelen. Slecht ademende skikleding wordt meestal veroorzaakt doordat de gaatjes verstopt zitten door vuil. In dat geval kunt u de kleding wassen. Het waterdicht maken van de skikleding doet u daarna, zodat u weer een goede beschermende laag heeft. Een goede waterdichte laag laat geen druppels het pak in, maar wel transpiratievocht het pak uit.

Hoe houd ik mijn skikleding waterdicht?

Als uw skikleding klam aan begint te voelen, kan dat dus twee oorzaken hebben.

  1. De waterafstotende laag is nog intact, maar het membraam is verstopt met vuil. Daarom is het belangrijk dat u uw skikleding goed wast. Lees in het blog 'Skikleding wassen' wat hierbij de do's and don'ts zijn.
  2. Een andere oorzaak is een versleten waterafstotende laag. Dit herkent u doordat de stof waterdruppels doorlaat. Na een tijdje tast dit de stof aan, waardoor er vlekken kunnen ontstaan. Daarom is het verstandig om uw wintersportkleding regelmatig opnieuw te behandelen met producten.

Tips om skikleding waterdicht te maken

Wilt u graag zelf een beschermende laag aanbrengen op uw skikleding? Dat is heel simpel met Ultramar Outdoor Gear Protector. Deze waterafstotende spray is speciaal ontwikkeld voor outdoorkleding. Door deze spray op uw skikleding te spuiten, brengt u een nieuwe beschermende laag aan. Op deze manier voelt uw wintersportkleding gegarandeerd weer prettig aan en kunt u zorgeloos genieten van uw wintersportvakantie.

Het resultaat?

  • Geen last meer van klamme of natte skikleding
  • Verlengde levensduur van skikleding
  • Vlekken dringen niet door in de stof
  • Waterdichte skikleding is ook winddicht