Partytent waterdicht maken in 3 stappen!

2 minuten leestijd
Partytent waterdicht maken in 3 stappen!
In ons natte kikkerlandje is een partytent heel handig, mits deze goed waterdicht is natuurlijk...

Partytenten zijn een absolute uitkomst als u graag buiten een feestje wilt vieren, maar niet zeker bent van het weer. En laten we eerlijk zijn: in Nederland zijn we nooit zeker van het weer. Een partytent als back-up bij een buiten-feestje is dus geen overbodige luxe! Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de tent goed waterdicht is.

Lees hier waarom beschermen met een impregneermiddel zo ontzettend belangrijk is!

U kunt uw partytent waterdicht maken door een vocht- en vuilafstotende laag aan te brengen met een impregneermiddel.

Maak uw partytent waterdicht en vuilafstotend

Hoe kan ik mijn partytent waterdicht maken?

Speciaal voor het waterdicht maken van tenten ontwikkelden wij Ultramar Sprayhood & Tent Protector. Met dit impregneermiddel impregneren we bij Ultramar ieder jaar veel tenten en horecaparasols. Het maakt het doek niet alleen waterdicht, maar geeft ook nog eens een extra bescherming tegen vuil, schimmels en algen. Het aanbrengen van dit impregneermiddel is heel simpel. Voor een professioneel resultaat hoeft u slechts deze 3 stappen te volgen:

Volg de stappen voor het beste resultaat

Stap 1: Goed schoonmaken
Zorg dat uw partytent goed schoon is. Dit is super belangrijk. Stel er zit vogelpoep, vuil en groene aanslag op het doek van uw partytent. En u spuit er vervolgens impregneermiddel op. U sluit dan al het vuil op. Dat vuil is dus moeilijker te verwijderen. Maar komt het vuil los, dan bent u ook direct uw impregnering kwijt. Reinig het doek daarom in ieder geval een keer met handwarm water en een stevige zachte borstel. Gebruik nooit groene zeep. Waarom niet? Dat leest u hier.

Stap 2: Sprayhood & Tent Protector aanbrengen.
Breng met een spray of plantenspuit Ultramar Sprayhood & Tent Protector in ruime mate en gelijkmatig aan. Ook aan de binnenkant! Door de binnenkant ook te impregneren zullen schimmels en weerplekken minder kans hebben zich te hechten aan het doek.

Stap 3: Laat goed drogen
Laat de partytent goed drogen. Ziet u dat er toch nog ergens water door het doek komt? Of misschien langs de stiknaden? Geen probleem! Gewoon nog een keer inspuiten met het impregneermiddel.

Tip!

Partytenten van goedkoop materiaal zijn vaak heel open geweven. Dit maakt het waterdicht maken van de stof moeilijk. Wat u dan kunt proberen is de Partytent enkele malen impregneren. Er is een grote kans dat door de verschillende lagen de gaatjes alsnog dichten.